Εισαγωγή στον εφιάλτη τού Άμλετ για τα μικροκύματα και τη 5G

Γράφει:

ο Χρήστος Μουσουλιώτης

Στο θέατρο τής αμφιλεγόμενης παραδοξότητας που συνδυάζει τη μεγάλη χρησιμότητα και πιθανή επικινδυνότητα των ασύρματων ακτινοβολιών βλέπουμε τον Σαίξπηρ να βάζει τον Άμλετ να αναφωνήσει: «…Κάτι αλλόκοτο, και μάλλον επικίνδυνο εξελίσσεται στα βασίλεια τής ασύρματης Δανιμαρκίας», καθώς αντιλαμβάνεται ότι το περιβάλλον, η υγεία και η ζωή των πολιτών, αλλά και των ζώων εξαρτώνται από οργανισμούς με διαπλεκόμενα μέλη, όπως ο κορυφαίος οργανισμός τού Π.Ο.Υ. με την ονομασία «WHO EMF Project», η δήθεν διεθνής ICNIRP και η ευρωπαϊκή SCENHIR, που δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από τις ασύρματες ακτινοβολίες για ανθρώπους και περιβάλλον.

Η αγωνία τού Άμλετ θεριεύει καθώς παρατηρεί ότι οι άνω ισχυρισμοί ακυρώνονται από άλλους κορυφαίους οργανισμούς όπως τον IARC τού Π.Ο.Υ., τo INTERNATIONAL EMF PROJECT, τους ευρωπαϊκούς NIRRC και SCHEER, (στα πρώτα της βήματα και με άλλη σύνθεση μελών), τον ρωσικό RNCNIRP τον ελβετικό BERENIS τον διεθνή BIoInitiative, όπως και από εκατοντάδες ειδικούς επιστήμονες που δηλώνουν ότι οι ασύρματες ακτινοβολίες συνιστούν δυνητικό κίνδυνο για ανθρώπους και περιβάλλον.

Ο Άμλετ ακούει έκπληκτος τον κορυφαίο, παντογνώστη και ηλεκτροευαίσθητο αυλικό του, τον Ασπρολέοντα, να του απαριθμεί τα εξής περίεργα και ανησυχητικά φαινόμενα για την υγεία των πολιτών και τού περιβάλλοντος τής ευρωπαϊκής και παγκόσμιας Δανιμαρκίας:

1ο. Ότι δεν απαιτείται σύνδεση 5G για κανένα από τα διαφημιζόμενα καλούδια τής 5G. Δεν απαιτείται σύνδεση 5G για το Ίντερνετ των Πραγμάτων, τις έξυπνες πόλεις και την τηλεχειρουργική. Δεν απαιτείται 5G ακόμα και για τη φουτουριστική εικονική πραγματικότητα, αρκεί γι΄αυτήν το 4G και αυτή η γνώση χτυπά τον Άμλετ σαν κεραυνός.

2o. Ότι υφίσταται κίνδυνος από τις ακτινοβολίες, επειδή η διεθνής επιτροπή που θέτει τα όρια κινδύνου, η ICNIRP, ενώ έπρεπε να προστατεύει το κοινό θέτοντας τα σωστά όρια, όχι μόνο δεν προσφέρει προστασία, αλλά απέτυχε να το κάνει, όπως τονίζει η κορυφαία επιστημονική επιτροπή τής Ευρωπαϊκής Ένωσης η NIRRC, αποδίδοντας μάλιστα τη βαριά μομφή, ότι η ICNIRP εξυπηρετεί συμφέροντα βιομηχανιών, ότι η ICNIRP δεν είναι ανεξάρτητη από διαπλοκές με εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ότι οι απόψεις της δεν είναι αντικειμενικές, δεν είναι αντιπροσωπευτικές των επιστημονικών στοιχείων, και ότι είναι προκατειλημμένη υπέρ τής βιομηχανίας.

3ο. ‘Οτι η κορυφαία ευρωπαϊκή επιστημονική επιτροπή SCHEER (δηλώνει και αυτή το 2018(!), ότι υφίσταται δυνητικός κίνδυνος από τις ασύρματες ακτινοβολίες και ότι το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί επειγόντως, ενώ η Κομισιόν ροχάλιζε γεμάτη «γνώση» θεωρώντας ότι όλα είναι καλά…, για να ξυπνήσει μετά τρία χρόνια και να ζητήσει νέο πόρισμα, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα το 2022, αλλά με εντελώς νέα σύνθεση μελών, η οποία, όπως υποστηρίζουν δεκάδες επιστήμονες «…Η έκθεση SCHEER θα πρέπει να απορριφθεί και να αναληφθεί νέα αντικειμενική αξιολόγηση των κινδύνων για την υγεία και το περιβάλλον από αρμόδιους εμπειρογνώμονες χωρίς συγκρούσεις συμφερόντων και δεσμούς με τη βιομηχανία. Η έκθεση είναι εξαιρετικά προκατειλημμένη όσον αφορά τα υφιστάμενα επιστημονικά στοιχεία για τους κινδύνους στην υγεία. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με νέα όρια έκθεσης για την πρόληψη επιβλαβών επιπτώσεων στην υγεία και το περιβάλλον. Ο αρμόδιος φορέας της ΕΕ για τη διαχείριση της νέας διαδικασίας αξιολόγησης είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος.»

4ο. Την επικινδυνότητα των ακτινοβολιών επισημαίνει με σαφήνεια το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και η Επιτροπή Περιβάλλοντος τού Ευρωκοινοβουλίου!

5ο. Η κορυφαία επιστημονική επιτροπή τής Ρωσίας, η RNCNIRP, υποστηρίζει σε τραγική αντίθεση με τους διαπλεκόμενες οργανισμούς ICNIRP, SCENΗIR και το WHO EMF Project, ότι οι ασύρματες ακτινοβολίες και η 5G ενέχουν κινδύνους για την υγεία των πολιτών και ότι οι επιδράσεις εκ των ακτινοβολιών συμβαίνουν σε μη θερμικά όρια ή σε επίπεδα κάτω από τα όρια ιοντισμού(!), μια διαπίστωση που δεν την αποδέχεται η ICNIRP.

6ο. Η αρμόδια για την υγεία και κορυφαία επιστημονική επιτροπή τής Ολλανδίας δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τι συμβαίνει με τη 5G στις υψηλές συχνότητες και προτείνει να μην λειτουργήσει στα 26 GHz με το δεδομένο ότι υφίσταται πλήρης άγνοια των όποιων επιδράσεων εξαιτίας τής ανυπαρξίας σχετικών μελετών!

7ο. Η κορυφαία επιτροπή ειδικών τής Ελβετίας ΒERENIS, διαφωνεί με τους ισχυρισμούς τής ICNIRP ότι τα όρια ασφαλείας που έχει θέσει προστατεύουν κάθε ομάδα πληθυσμού και δηλώνει ότι διαπίστωσε πως η πλειονότητα των μελετών σε ζώα και οι περισσότερες από τις μισές κυτταρικές μελέτες παρείχαν ενδείξεις αυξημένου οξειδωτικού στρες που προκαλούνται από ραδιοσυχνότητες ή άλλες ακτινοβολίες ακόμα και με πολύ μικρότερη ισχύ! Με άλλα λόγια η συντριπτική πλειοψηφία τού πληθυσμού είναι εκτεθειμένη σε δυνητικές βλάβες από τις ακτινοβολίες.

8ο. Δύο ιταλικά δικαστήρια, ένα ανώτατο κι ένα ανώτερο, εκδίδουν αποφάσεις συνδέοντας την ασύρματη ακτινοβολία με τον καρκίνο τού εγκεφάλου. Το ένα από αυτά διαπιστώνει ότι η ICNIRP δεν είναι ανεξάρτητη, ενώ άλλες πέντε (5) δικαστικές αποφάσεις επιβεβαιώνουν τις δυσμενείς επιδράσεις των ακτινοβολιών!

9ο. Η κορυφαία ευρωπαϊκή επιτροπή που έθετε τα όρια ασφαλείας ή κινδύνου εκ των ακτινοβολιών, η SCENHIR, διαλύθηκε από την Κομισιόν ύστερα από καταγγελίες επιστημόνων και οργανώσεων ότι ορισμένα μέλη της διατηρούσαν σχέσεις με τη βιομηχανία, ενώ είχε δεχτεί πλείστες και δριμείες επικρίσεις από ανεξάρτητους επιστήμονες και οργανισμούς για την αντιεπιστημονική μεθοδολογία της στην οποία στηρίχτηκε για να φτάσει στην άποψη ότι δεν υπάρχουν δεδομένα τα οποία να δείχνουν ότι οι ραδιοσυχνότητες είναι επικίνδυνες.

10ο. Η μεγαλύτερη επιστημονική ευρωπαϊκή μελέτη, η RFFLEX, βρίσκει ότι οι ασύρματες ακτινοβολίες προκαλούν βλάβες στο DNA, σχεδόν ίδιες με τις ακτίνες Χ!

11ο. Η μεγαλύτερη επιστημονική μελέτη των ΗΠΑ, η NTP Study, βρίσκει σαφείς ενδείξεις ότι οι ακτινοβολίες προκαλούν καρκίνο σε τρωκτικά και όχι μόνο!

12ο. Η μεγαλύτερη ιταλική μελέτη Ramazzini, βρίσκει και αυτή ότι οι ασύρματες ακτινοβολίες προκαλούν τον ίδιο είδους καρκίνου και στην ίδια κατηγορία τρωκτικών σε συχνότητες αρκετά ασθενέστερες από εκείνες τής μελέτης NTP, δηλαδή όμοιες με εκείνες των κινητών τηλεφώνων!

13ο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μέσω τής αρμόδιας επιστημονικής επιτροπής του, τον IARC, κατηγοριοποιεί ΟΛΕΣ τις ασύρματες ακτινοβολίες ως δυνητικά καρκινογόνες και το Wi-Fi φυσικά, που ο Άμλετ βλέπει να το χρησιμοποιούν συνεχώς παιδιά και έφηβοι, ενώ ουδείς κρατικός ή άλλος οργανισμός τους προειδοποιεί ότι είναι επικίνδυνο) κι ας απορροφά ο εγκέφαλός τους 10 φορές περισσότερη ακτινοβολία

14ο. Μετά κάποιο χρόνο από την άνω κατηγοριοποίηση και στη βάση νέων εργασιών που δείχνουν συσχέτιση καρκίνου και ακτινοβολιών, σε πειράματα με ζώα και σε επιδημιολογικές έρευνες με ανθρώπους, πολλοί επιστήμονες και μεταξύ αυτών ορισμένοι, οι οποίοι όταν ήταν μέλη τής επιτροπής τού IARC εκτιμούσαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος σε μη θερμικά όρια, συνιστούν πλέον να αυξηθεί ο βαθμός επικινδυνότητας στην 1η κατηγορία, δηλαδή την ανώτατη βαθμίδα κινδύνου εκεί όπου υφίσταται άμεση συσχέτιση με τον καρκίνο!

15ο. Η επιτροπή που θέτει τα όρια ασφαλείας εκ των ακτινοβολιών ή καλύτερα κινδύνου, η ICNIRP, κατηγορείται μετά από έρευνα δυο ευρωβουλευτών ως διαπλεκόμενη. H ίδια άποψη γι΄ αυτή την επιτροπή έχει τεκμηριωθεί με την απόφαση τού Ανώτατου Ιταλικού Δικαστηρίου και την υποστηρίζουν πολλοί άλλοι επιστήμονες, ερευνητές και οργανισμοί. 

Μεταξύ αυτών κορυφαία θέση λαμβάνει το υπόμνημα τού Έλληνα πανεπιστημιακού κ. Χρήστου Γεωργίου προς την κυπριακή Βουλή με το οποίο τονίζει, ότι ΠΟΥ και ICNIRP λειτουργoύν παράνομα και σε συμπαιγνία αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων, αν και γνωρίζουν ότι συμβαίνουν, με στόχο να βοηθήσουν τη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών!

16ο. Το δεύτερο σε ισχύ δικαστήριο των ΗΠΑ (μετά το Supreme Court), δηλαδή το Εφετείο τής Ουάσιγκτον διαπιστώνει (έμμεσα) ότι τα όρια ασφαλείας τής ICNIRP είναι προβληματικά κρίνοντας ότι τα όρια ασφαλείας τής FCC, (τα οποία είναι παρόμοια με αυτά τής ICNIRP), είναι «ιδιότροπα» και «αυθαίρετα»(!) ζητώντας από την FCC να ξανα-εξετάσει την επιστημονική βιβλιογραφία και να τα επαναξιολογήσει! 

17ο. Ο παντογνώστης αυλικός τού Άμλετ, Ασπρολέων, διευκρινίζει ότι τα υπάρχοντα όρια ασφαλείας, ή κινδύνου τής ICNIRP στηρίζονται σε ασταθή επιστημονικά δεδομένα επειδή έχουν ως βάση ένα επικίνδυνο και αντιεπιστημονικό δόγμα, όπως το κρίνουν πολλοί επιστήμονες ότι βλάβες στην υγεία δημιουργούνται μόνο όταν συμβαίνουν θερμικές επιδράσεις. 

Το ίδιο δόγμα το υποστήριζε η ευρωπαϊκή επιτροπή SCENHΙR, (η επιτροπή δηλαδή που διαλύθηκε λόγω διαπλοκών), ενώ το ίδιο δόγμα υποστηρίζει η ICNIRP, (την οποία αποδέχονται ως έγκυρη μεγάλο μέρος των κυβερνήσεων παγκοσμίως), ενώ καταγγέλλεται από επιστήμονες, οργανισμούς, ευρωβουλευτές, ευρωπαϊκές επιτροπές, ακόμα και από δικαστήρια ως διαπλεκόμενη και υπηρέτρια των βιομηχανιών, αλλά εκτιμάται ως έγκυρη από το παράρτημα τού Π.Ο.Υ. με την ονομασία «WHO EMF Project», το οποίο δηλώνει πως η έρευνά του δεν βρήκε ότι οι ακτινοβολίες προκαλούν δυσμενείς επιδράσεις, χωρίς στην ουσία να έχει βασιστεί αυτή η έρευνα σε κανένα σταθερό και υπαρκτό επιστημονικό δεδομένο!

18ο. Ο Ασπρολέων διευκρινίζει στον Άμλετ ότι ο ισχυρισμός τού «WHO EMF Project» περί ασφαλείας των ακτινοβολιών είναι απόλυτα παραπλανητικός και στα όρια τού γελοίου επειδή οι επιστήμονες που τον απαρτίζουν, αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους, (φωτογραφία ιστοσελίδας) ότι δεν έχουν προχωρήσει σε πλήρη, ούτε καν σε μερική αξιολόγηση των πρόσφατων εργασιών και όταν λέμε πρόσφατων εργασιών εννοούμε αυτών που έγιναν μετά το 1993, με άλλα λόγια έχει συμβεί το απίστευτο, δεν έχει αξιολογηθεί καμία εργασία των τελευταίων τριών περίπου δεκαετιών!

19ο. Η πράσινη συνείδηση τού Άμλετ κυριεύεται από πανικό μόλις μαθαίνει από τον ίδιο αυλικό ότι η γαλλική Ανώτατη Αρχή Κλίματος, βρήκε πως  η 5G θα αυξήσει τα θερμοκηπιακά αέρια και αυτό τον ωθεί να κοιτάξει με δέος τον διαπλεκόμενο ουρανό τής ευρωπαϊκής Δανιμαρκίας που γίνεται φωτεινότερος από την αυξανόμενη φωτορύπανση των δορυφόρων τής 5G.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΑΝΩ ΑΡΧΕΙΟ PDF

—————————–

  • «Αριστοτεχνικά ψεύδη πολλά από τα λεγόμενα για τη 5G;» (on page 450).

Σχολιάστε